5 NASVETOV PRI SELITVI, ČE SE JE LOTITE SAMI

Selitev velikokrat predstavlja za ljudi breme. Menjava okolja je lahko težka, hkrati pa želimo, da je vsega čimprej konec in da končno zaživimo v novem stanovanju ali hiši. Kot smo Slovenci navajeni, stvari radi vzamemo v svoje roke in s tem (vsaj tako mislimo) nekaj prišparamo. Ravno za to vam pripravljamo 5 praktičnih nasvetov za uspešno izpeljano selitev:


 1. 1) Ključ vsake selitev je zanesljivost. Pomembno je, da je selitev opravljena brez poškodb pohištva, tudi če zato delamo nekoliko dlje časa. Stvari je torej potrebno delati POČASI in PREVIDNO.
 2.  
 3. 2) Predmete in pohištvo, ki se lahko poškoduje ZAŠČITIMO s kartonom, ter ovijemo v folijo.
 4.  
 5. 3) Posebno pozornost posvetite občutljivim materialom – steklenim, keramičnim ipd. (škatlo označite z besedo OBČUTLJIVO). Enako velja za elektronske naprave. Tovrstne predmete zavijete v mehurčkasto folijo ali papir ter jih varno zložite v škatle.
 6.  
 7. 4) Na škatlah označite, kakšna vsebina je v njih zapakirana. Najlažje vam bo, če podobne predmete pakirate SKUPAJ.
 8.  
 9. 5) Najprej preselite manjše in manj pomembne stvari.
 10.   
 11.                      
 12.  

Živimo v 21. stoletju in tempo življenja je vedno bolj napet, ljudje imamo vedno manj časa. Če pomanjkanje časa povežemo z pomanjkanjem znanja, ki je posledica pomanjkanja izkušenj (povprečen Evropejec se v življenju seli štirikrat) in vzrok za manjšo učinkovitost ter večjo možnost dogajanja napak lahko hitro sklepamo, da je tako kot pri marsikaterem poslu (npr. polaganju laminata) smiselno poklicati strokovnjake v tem primeru selitveni servis, Selitve123.