BLOG V: Iznašli smo zdravilo za Covid-19?!

Očitno so novoletni prazniki slabo vplivali na produktivnost in pisanje blogov, ali pa je za to obstaja kak tretji razlog. Kakorkoli, spet smo tukaj.


Timing za postavitev podjetja – selitvenega servisa pač več kot očitno ne bi mogel biti slabši. Vse strožji ukrepi, ustavitev gospodarstva in prepoved dela nas spremljajo praktično od začetka naše zgodbe. V bistvu si težko zamislimo, kako bo, ko bo vse spet ˝normalno˝, saj smo se na takšne razmere že navadili. Klici na ambasade, ministrstva, NIJZ so za prehod meja in izvedbo vsaj kakšnega posla so postali nuja in velikokrat so bile ovire prevelike. Ljudje se bojijo in posledično o selitvah niti ne razmišljajo, če pa dodamo še vse restrikcije je jasno kako smo poslovno vstopili v leto 2021.

Selitveni servis in prilagoditev glavne dejavnosti: selitve na trenutno situacijo.
Nekaj je jasno: za oblaki vedno posije sonce, za slabim obdobjem vedno pride dobro. Tega se v kolektivu podjetja Selitve123  zavedamo in delamo na tem, da v prihodnje postanemo še bolj zanesljiv, še boljši selitveni servis. Zgodovina nas uči, da iz vsake situacije pridejo zmagovalci in poraženci. Veliko je odvisno od sreče in okoliščin, vendar na to nimamo vpliva. Osredotočiti se je potrebno, na stvari, na katere imamo vpliv. Procesu s pomočjo katerega pridemo do tega pa imenujemo PRILAGODITEV.

Selitveni servis – Selitve123 smo v času popolnega poslovnega mrka dvignili na višjo raven iz vidika opreme, iz vidika brandinga oz. pojavnosti, začeli smo novo marketinško kampanjo, začeli smo snemati nov promocijski video, prilagodili smo se in se osredotočili za produktivne procese na katere imamo vpliv, pa čeprav se bodo rezultati videli šele čez mesece.

 

Zdravila za Covid-19 seveda nismo iznašli, no v bistvu smo ga, v prenesenem pomenu. V smislu, da je jamranje in stokanje nesmiselno in neproduktivno, osredotočiti pa se je potrebno na stvari, na katere imamo vpliv in jim morda prej nismo posvetili dovolj časa in pozornosti, zdaj pa je zato odlična priložnost. 

 

Prav ta način razmišljanja pa loči zmagovalce od poražencev!