SELITVE123 BLOG II – Tretja selitev ali sodelovanje v ropu (skoraj)

Za začetek, da ne izpustimo selitve št. 2: Odvoz kartonov ter dveh manjših stolov na deponijo, rutina. Vse pod nadzorom, pičiva dalje proti centru, kjer imava tretjo selitev v najini karieri (našli so nas na spletni strani: https://selitve123.si)

 

Stranka, mlajši moški, ki ureja selitev pohištva za svojo mamo. Dogovor: 5 min preden bosta tam pokličita. “Gužva” na deponiji (zaradi epidemije očitno ljudje več delajo doma na svojih parcelah), zamujava 10 min vmes ga že 3x kličeva vendar je nedosegljiv. Pred blokom čakava, nekdo kliče nazaj! Končno! Oseba, ki je klicala nazaj pove, da sva jo trikrat klicala (očitno napaka), vendar ne ve zakaj. Klicala sva napačno osebo, zamujava. Telefonu zmanjka baterije, se ugasne, številke nimava prepisane. Dodatnih 10 min. Končno dobiva pravega gospodiča na telefon, se opravičiva in poveva za zbrko, ki sva jo imela. Odgovor pa več kot kot preseneti: Ni problema, tudi mi imamo probleme, saj ne moremo v stanovanje (gospa ima očitno noter še neke stvari), nekdo je zamenjal ključavnico.


Danes ne bosta mogla seliti. Gospa se čudi, kdo bi to lahko bil, potem pa pove, da bivši partner tako ali tako ni plačeval najemnine. Res čudno. Morda jo je zamenjal lastnik? Kdo bi si mislil.


Gospa nadaljuje s prepričevanjem sina, naj vdreta v stanovanje ali pa pokličeta nekega ključavničarja, ki bi naj po njeni teoriji prišel in kar vdiral v tuje stanovanje, fascinantno. Sin zavrača mamine ideje, saj noče imeti problemov s policijo. Midva pa naj to stanovanje preseliva? Čakajte malo, kako naj sploh veva kaj je zdaj tu vaše kaj ni? Naj samo nosiva? Odnesita tam še TV prosim, je tudi moj. Dobro, čakajte malo midva sva prišla samo preseliti in nekako naju vaši problemi s policijo in družinske spletke ne zanimajo, pa tudi nosit ne moreva kar nekih stvari iz stanovanja. Ne gre.


Ugotovimo, da danes res ne bo šlo, gospo malo pomiriva in ji predlagava naj se pogovori z lastnico in pridemo selit v naslednjih dneh. Kakorkoli, prišla sva kot dogovorjeno, najela kombi in bila (skoraj) točna. Poveva da sva imela stroške in se dogovorimo, da gospa nekaj vseeno poravna.


Usedeva se v kombi in se odpeljeva , vendar z grenkim priokusom. Pogledava levo, sin hodi proti avtu, odpelje se v novem Marcedesu.


Dobrodošli v Mariboru.


e