Zgodovina selitvenih servisov – kako se je začelo?

V zadnjih 10 letih je pretežno lahko najti dober selitveni servis, saj imaš z nekaj kliki na internetu že kar precej izbire. Ampak ni bilo vedno tako. Kot veliko stvari je zaradi globalizacije in amerikanizacije tudi v Slovenijo prišla ideja o selitvenih servisih. Kako pa je bilo glede selitvenih servisov nekdaj? 

Začetki selitvenih servisov

Selitveni servisi so se prvotno začeli pojavljati v USA proti koncu 19. stoletja. Ključen faktor je predstavljal razvoj železniškega prometa. Ljudje so se začeli organizirati v manjše skupine, ki so ljudem pomagale pri nalaganju stvari na vlak.

Okoli leta 1850 so ljudje že dejansko začeli ponujati svoje storitve kot profesionalna pomoč pri selitvi. Začetki selitvenih servisov so imeli ključno nalogo, da so pomagali pri preseljevanju živali, ki so bila pač takrat izredno pomembna lastina ljudi.

V 19. stoletju so ljudje svoje imetje selili sami, na primer s takšnimi vozi.

Industrija selitvenih servisov: I. in II. svetovna vojna

Razvoj tehnologije in motorjev je zaznamoval način preseljevanja ljudi. Eden prvih ljudi, ki se je začel pojavljati v povezavi z industrijo selitvenih servisov je bil Ward B. Hiner, ki je v zgodovino zapisan kot prvi lastnik selitvenega servisa, ki je selil z motornimi prevoznimi sredstvi.

Razvoj železniškega prometa je ključno pripomogel k razvoju industrije selitvenih servisov.

Po letu 1945 in vračanju vojakov iz vojnih območji, je industrija selitvenih servisov doživela bistveno večjo rast kot v obdobju med vojnama, ko je bilo stanje in situacija za takšne podvige pač bistveno slabša.

V obdobju med 1945-1950 pa so bila ustanovljena prva podjetja, ki so ponujala storitev selitvenih servisov in nekatera izmed njih so dejavna še danes.

Selitveni servisi danes

Industrija selitvenih servisov je zadnjem obdobju doživela razcvet, vedno več ljudi pa se za to storitev tudi dejansko odloča. Vsekakor je ponudbe na trgu dovolj, samo odločiti za selitveni servis, ki vam najbolj ustreza in ki izpolnjuje vse pogoje, ki jih zahtevate.

 

 

Se seliš? Mi poskrbimo, da mirno spiš.